2016. augusztus 16., kedd

Nyaralás

Nyaralás. Harminc év alatt harmadszor.
Első alkalommal, éppen 30 éve, egyik barátunk kölcsönadta a nyaralóját a Balatonnál Fonyódon és három kis kölykünkkel eltölthettünk 5 napot. Fantasztikus volt és annak ellenére, hogy szállásért nem is kellett fizetnünk alaposan kimerítettük a családi kasszát, hiszen pedagógusbérből és gyes-ből nem lehetett még megélni sem akkoriban. (Mi mindig mindent megszívtunk: megszorítások, minimálisra lenyomott gyes stb...)
Második alkalommal, két éve, a család és a barátok összeadták 50. születésnapunkra egy öt napos olasz út költségeinek nagy részét. Volt ki a repjegyet, volt ki a vatikáni belépőt fizette, de így is rá kellett fizetnem összes félretett pénzemet. De megérte! Először voltam a tengernél és csodálatos volt. Jó lenne visszamenni!
És harmadszor most. Mert a békákra már nem kellett költenem 3 hónapja és csodálattal láttam, hogy ez idő alatt összejött egy 5 napos nyaralás. No nem a tengernél, hanem "csak" Miskolcon és környékén. Nem szállodában, hanem "csak" panzióban és nem étterem, hanem közért. De ennek ellenére nagyon kellett! És nagyon szép volt, igazi pihenés.
Most már értem, hogy húsz éve, mióta a békákkal dolgozom, miért nem jutott sosem pihenésre, nyaralásra.... Hogy sajnálom-e? Nem. De gyarló emberként egy kicsit bánom. Most jó lenne az a hat-nyolc millió, ami elment erre a programra. 
Feleségem semmit nem mondott, csak legyintett egyet. Megszokta szegény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése